Присвоената сума е около 63 милиона евроПетима българи стоят зад най-мащабната схема

...
Присвоената сума е около 63 милиона евроПетима българи стоят зад най-мащабната схема
Коментари Харесай

Рекорд: 5-ма българи източиха 63 милиона евро социални помощи в Англия

Присвоената сума е към 63 милиона евро

Петима българи стоят зад най-мащабната скица за източване на социални помощи в Англия и Уелс, заяви английският всекидневник " Дейли мейл ", представен от.

В продължение на години българите са източвали с подправени документи пари за така наречен универсален кредит - обществена помощ за небогати и безработни, която преди десетина години размени шест други вида помощи в обществената система на Англия. Присвоената сума е 54 млн. английски лири, към 63 млн. евро. Измамниците са употребили обществената система като банкомат, разгласи обвиняването в съда.

Петимата българи давали консултация по какъв начин човек да се записва в системата и да кандидатства за помощи. Зад този видимо законен бизнес, какъвто има в съвсем всяка страна за диаспората ни, те въртели машина за заявки, с които през подправени документи получавали помощи. За помощите кандидатствали с композиция от подправени и същински самоличности. Една от жените в групата държи хранителен магазин в Уд Грийн.

Галина Николова (38), Стоян Стоянов (27), Цветка Тодорова (52), Гюнеш Али (33) и Патриция Панева (26) през вчерашния ден са се признали за отговорни в съда. Измамите са осъществени в интервала 2016-2021 година Парите са получени през 6000 подправени заявки. Петимата са задържани през 2021 година след интервенция на локалната полиция, само че Али съумява да избяга в България, откакто е пуснат под гаранция. Екстрадиран е назад в Англия през февруари т.г.

При обиска в домовете на петимата полицията разкрила пачки със 750 000 английски лири, 900 мобилни устройства, стотици формуляри за кандидатстване, натъпкани в кашони. В обществените мрежи на петимата се виждат фрагменти от първокласния живот, който са водели на гърба на обществената система. На едно видео петимата хвърлят банкноти от 20 лири като конфети в апартамент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР